Fogyókúra: Chia, az életet adó fogyókúrás csodagabona

Szeretettel köszöntelek a Fogyókúra klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5165 fő
  • Képek - 286 db
  • Videók - 145 db
  • Blogbejegyzések - 665 db
  • Fórumtémák - 67 db
  • Linkek - 1084 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Fogyókúra klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Fogyókúra klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5165 fő
  • Képek - 286 db
  • Videók - 145 db
  • Blogbejegyzések - 665 db
  • Fórumtémák - 67 db
  • Linkek - 1084 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Fogyókúra klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Fogyókúra klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5165 fő
  • Képek - 286 db
  • Videók - 145 db
  • Blogbejegyzések - 665 db
  • Fórumtémák - 67 db
  • Linkek - 1084 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Fogyókúra klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Fogyókúra klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5165 fő
  • Képek - 286 db
  • Videók - 145 db
  • Blogbejegyzések - 665 db
  • Fórumtémák - 67 db
  • Linkek - 1084 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Fogyókúra klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Tudtad, hogy létezik a természetnek egy olyan gyümölcse, melyet korlátlanul fogyaszthatsz, hiszen minél többet eszel belőle, annál hatékonyabban élgeti a zsírt, javítja az anyagcserét, salaktalanítja és energetizálja a szevezetet?

 

Az ősi kultúrákban a jó egészség megőrzésére és a hosszú élet garanciájaként fogyasztották a spanyol zsályafélék családjába tartozó, erőt adó magot, a chiát.

 

Nincs olyan élelmiszer, mely annyi fehérjét tartalmazna, mint a chia, és amely ilyen hihetleten, ráadásul természetes és egészséges módon fokozza a testi, lelki és szellemi teljesítőképességet.

Kálium, kalcium, vas és antioxidáns tartalma is messze felülmúlja bármely más zöldségét vagy gyümölcsét, ezért is nevezik a diétázók álomeledelének.

 

network.hu

 Magas rosttartalmánál fogva eltölt, szabályozza a vércukorszintet, esszenciális aminosav tartalmával tökéletesen pótolja a fogyókúrás étrend hiányosságait.

 

 

Bármely típusú élelmiszerhez adva nyersen, teaként elkészítve vagy csíráztatva megduplázza annak mennyiségét, megsokszorozza tápértéket análkül, hogy többlet kalória- vagy zsírbevitelt jelentene a szervezet számára.

Így segíti az egészséges fogyást és a tartós életmódváltást - próbáld ki Te is!

Címkék: anyagcsere serkentő chia diéta edzés egészséges egészséges fogyás egészséges fogyókúra energia fogyasztószer fogyókúra fogyókúra tippek fogyókúrás fogyókúrás étel gabona mag sikeres fogyókúra spanyol zsálya természetes fogyókúrás táplálék kiegészítő zsírégető

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Muranyi Ildikó üzente 14 éve

szia áár rátaláltál? ha igen engemet is érdekelne. üdvözlettel: ildikó
ildimuranyi@gmail.com

Válasz

CHIRA FLORICA üzente 14 éve

Meg egy talalat :

Salvia kapszula 100db

A Salvia a Chia (Salvia hispanica L.) nemesített változatának termése.
Az aztékok az életben maradáshoz használták a hosszú és fáradságos vadászatok alatt, a kereskedelmi utak alatt, valamint a harcok során. Az óriási birodalmon keresztül, üzeneteket továbbító futárok a Chia-t táplálékként használták.

Egy 12g-nyi (2 csapott evőkanál) adag a következőt kínálja:
- 7-szer több C vitamint, mint a narancs.
- 6-szor több kalciumot tartalmaz, mint a tej.
- 15-ször több magnézium, mint a brokkoliban.
- 3-szor több vas, mint a spenótban.
- Több kálium, mint a banánban!
- 8-szor több omega 3 zsírsavak, mint a lazacba.

A Salvia táplálkozási előnyei:
Omega 3 zsírsavak és természetes rostok forrása.

Sok antioxidáns, fitotápanyag, vitamin és ásványi anyag található benne.
Lenhez és szójához hasonlóan nincs utóíze.
A lentől és szójától magasabb tápanyagtartalom.

Salvia a klinikai vizsgálatokban:
- Egy akut vizsgálat során a Salvia csökkentette az étkezés utáni vércukorszintet, azaz növelte az inzulinérzékenységet.
- Egy hosszabb távú tanulmányban a Salvia csökkentette a vérnyomást és a kettestípusú cukorbetegség esetében leggyakoribb érrendszeri kockázat esélyét.
- Ugyanebben a tanulmányban, bebizonyosodott, hogy a Salvia hatékonyan csökkentette a szívroham esélyét, valamint a gyulladás és koaguláció előfordulását (aszpirinhez hasonló hatás).

Ezek az eredmények a Salvia gazdag tápértékét, és magas hatékonyságát igazolják, melynek használata segít a szívbetegségek, a cukorbetegség és más betegségek kezelésében.

Összetevők:
Salvia hispanica kivonat, zselatin, Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), színezék (titán-dioxid).

Felhasználási javaslat:
1 kapszula/nap, valamint igény és szükség esetén max. 2 kapszula/nap.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hatóanyag napi adagban:
1 kapszula:
Salvia hispanica 400 mg
Össz polifenol 3,3 mg
Ebből: flavonoid 2,3 mg
Ebből: rezveratrol 0,0017 mg
2 kapszula:
Salvia hispanica 800 mg
Össz polifenol 6,6 mg
Ebből: flavonoid 4,6 mg
Ebből: rezveratrol 0,0034 mg

Kiszerelés:
- 100 db 1.650 Ft
- 250 db 3.400 Ft
Egesegunkre ! Koszonom a tipet !

Válasz

CHIRA FLORICA üzente 14 éve

Sziastok , eszt talaltam hoszu kereses utan,
Salvia hispanica = Chia


Salvia hispanica
From Wikipedia, the free encyclopedia
(Redirected from Chia seed)
Jump to: navigation, search
Salvia hispanica
Scientific classification
Kingdom: Plantae

(unranked): Angiosperms

(unranked): Eudicots

(unranked): Asterids

Order: Lamiales

Family: Lamiaceae

Genus: Salvia

Species: S. hispanica

Binomial name
Salvia hispanica
L.

Salvia hispanica (Chia) is a plant of the genus Salvia in the family Lamiaceae native to Mexico. It was cultivated by the Aztecs in pre-Columbian times, and was so valued that it was given as an annual tribute by the people to the rulers. It is still widely used in Mexico and South America, with the seeds ground for nutritious drinks and as a food source.[1]

Contents [hide]
1 Growth
2 Etymology
3 Botany
4 Chia seed
4.1 Food preparation
5 References
6 External links

[edit] Growth
Chia is grown commercially for its seed, a food that is very rich in omega-3 fatty acids, since the seeds yield 25-30% extractable oil, mostly α-linolenic acid (ALA). It also is a source of antioxidants and a variety of amino acids.[1] For all these health related benefits, chia is in the process of application before the EU authorities to be considered as a novel food.

[edit] Etymology
The word chia is derived from the Aztec word chian, meaning oily.[1] The present Mexican state of Chiapas received its name from the Nahua "chia water or river."

[edit] Botany
Chia is an annual herb growing to 1 m tall, with opposite leaves 4–8 cm long and 3–5 cm broad. Its flowers are purple or white and are produced in numerous clusters in a spike at the end of each stem.[2]

[edit] Chia seed

SeedsChia seeds are typically small ovals with a diameter of about one millimeter. They are mottle-colored with brown, gray, black and white. Chia seeds typically contain 20% protein, 34% oil, 25% dietary fiber (mostly soluble with high molecular weight), and significant levels of antioxidants (chlorogenic and caffeic acids, myricetin, quercetin, and kaempferol flavonols). The oil from chia seeds contains a very high concentration of omega-3 fatty acid — approximately 64%.[3] Chia seeds contain no gluten and trace levels of sodium.[4]

Chia seed is traditionally consumed in Mexico, the southwestern United States, and South America, but is not widely known in Europe. Historically, chia seeds served as a staple food of the Nahuatl (Aztec) cultures of Central Mexico. Jesuit chroniclers referred to chia as the third most important crop to the Aztecs behind only corn and beans, and ahead of amaranth. Tribute and taxes to the Aztec priesthood and nobility were often paid in chia seed.[2][5]

Today, chia is grown commercially in its native Mexico, and in Bolivia, Argentina, Ecuador and Guatemala. In 2008, Australia was the world's largest producer of chia.[6] A similar species, golden chia, is used in the same way but not widely grown commercially. Salvia hispanica seed is marketed most often under its common name "Chia," but also under several trademarks, including "Sachia," "Anutra," "Chia Sage," "Salba," "Tresalbio," and "Mila".

[edit] Food preparation
Chia seed may be eaten raw as a dietary fiber and omega-3 supplement. Ground chia seed is sometimes added to pinole, a coarse flour made from toasted maize kernels. Chia seeds soaked in water or fruit juice is also often consumed and is known in Mexico as chia fresca. The soaked seeds are gelatinous in texture and are used in gruels, porridges and puddings. Ground chia seed is used in baked goods including breads, cakes and biscuits.

Chia sprouts are used in a similar manner as alfalfa sprouts in salads, sandwiches and other dishes. Chia sprouts are sometimes grown on porous clay figurines which has led to the popular U.S. cultural icon of the Chia Pet.

[edit] References
1.^ a b Kintzios, Spiridon E. (2000). Sage: The Genus Salvia. CRC Press. ISBN 9789058230058. http://books.google.com/books?id=iE7-nuI9S7UC&pg=PA17.
2.^ a b Anderson, A.J.O. and Dibble, C.E. "An Ethnobiography of the Nahuatl", The Florentine Codex, (translation of the work by Fr. Bernardino de Sahagún), Books 10-11, from the Period 1558-1569
3.^ http://sofa.bfel.de/ Seed Oil Fatty Acids - SOFA Database Retrieval
4.^ Ayerza, Ricardo and Coates, Wayne "Chia - rediscovering a forgotten crop of the Aztecs" The University of Arizona Press (2005)
5.^ Cahill, Joseph, "Ethnobotany of Chia, Salvia hispanica L.(Lamiaceae), Economic Botany 57(4) pp. 604-618 (2003)
6.^ http://www.abc.net.au/rural/content/2008/s2367335.htm
[edit] External links
European Food Safety Authority Opinion of the Scientific Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies ...
Simple grain offers health benefits to diabetics
Three reasons to eat chia seeds, Andrew Weil, University of Arizona

Válasz

almási olga üzente 14 éve

Lehetséges,h megpróbálom,már semmit sem veszíthetek! Minden elképzelhető diétát kipróbáltam már,de eddig a súlyomból nem le inkább felment!

Válasz

Molnárné Bori üzente 15 éve

Hol lehet ezt a chiát kapni?

Válasz

Kémesi Márkné üzente 15 éve

Kedves Erika
Én is szeretném tudni hol lehet be szerezni és mennyiért ezt a magot. Ird meg légyszíves az E mail cimemre: kemesi53@ freemail.hu Nagyon szépen köszönöm Piroska

Válasz

Tóth Miklósné üzente 15 éve

Kedves Erika
Kerestem lehetőségeket ennek a magnak a beszerzéséhez, de sehol nem találtam. Viszont megtaláltam, hogy milyen betegségek gyógyítására alkalmazható és sajnos nekem elég sok van a felsoroltak közül. Ezért kérlek, ha nem esik nehezedre és tudod, hogy hol és mennyiért lehet venni, értesíts. E-mail cím: totmiklos@beltav.hu
Előre is köszönöm a segítségedet.
Szia T.né Ila

Válasz

Bárány Mihályné Marika üzente 15 éve

Sziasztok!

Utánna nézek, hogy mennyibe kerülhet ez az érdekes gyümölcs.

Válasz

GIRICZ ERZSÉBET üzente 15 éve

SZia a Vaterán is lehet venni- Böbe

Válasz

Horvát Deák Anikó üzente 15 éve

Kedves Erika!
Hol lehet beszerezni ezt a gabonát?
Köszi, Anikó

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó Szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu