Szeretettel köszöntelek a Fogyókúra klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Fogyókúra klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fogyókúra klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Fogyókúra klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fogyókúra klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Fogyókúra klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fogyókúra klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Fogyókúra klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csontos Gézáné indította 14 éve
hallott-e Ön eddig a transzzsírokról, mert a
magyarok 80 %-ának fogalma sincs arról, hogy mik ezek?
Korunk egyik legveszélyesebb élelmiszer összetevőjéről van szó.
Dániában törvény korlátozza 2 %-ra a transzzsírok mennyiségét az
élelmiszerekben, New York-ban be is tiltották 2008-ban a transzzsír
használatát a vendéglátóiparban.
De nemcsak az érrendszert károsítja, hiszen vizsgálat kimutatta,
hogy azok a nők, akiknek táplálékában az energiatartalmat legalább
2%-ban a transzzsír fedezi, 2,3-szer, vagy 130%-kal valószínűbben
válnak meddővé.
Miben található és mi is valójában a transzzsír? A margarinban és a
sütőolajban van. A transzzsír hidrogénezett növényi olaj, amely a
telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik, s ezért, szemben a
telített állati zsírokkal, úgy tekintettek rájuk, mint az egészség
forrására. Hogy miért is vált oly kedveltté, azért mert a
hidrogénezett olaj nem avasodott, sütésállóbb lett, és kiemelte az
ételek ízét. Ha erősebben telítették hidrogénnel az olaj
molekuláinak a kötéseit, margarin keletkezett. A hidrogénezett olaj
rohamosan elterjedt, de terjedésével egyidőben , az 1930-as évektől
hirtelen rohamosan szaporodni kezdett az érelmeszesedés, az
infarktus és az agyvérzés. Fent tehát arról volt szó, hogy az
amerikai és japán emberek azonos koleszterinértéke ellenére,
japánban harmad annyi az ilyen jellegű betegség, az okot a
transzzsírokban kell keresni, ugyanis az átlagos amerikai naponta 8-
13 grammot, az átlagos japán 0.6 grammot fogyaszt csupán, és ez óriási különbség !!
A híres Hét ország vizsgálat-ban 25 éves követés alapján a
szívbetegség kockázatát 60%-ban a transzzsír fogyasztás mértéke
magyarázta. 140 000 fő adatainak összevont elemzése azt mutatta,
hogy ha 2%-kal nőtt a transzzsírból merített energia felvétele, az
23%-os szív- és érrendszeri megbetegedés kockázattal járt.
Hozzászólások eddig: 0
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Gulybán Barnabásné 3 hete új blogbejegyzést írt: Dr.Joe Dispenza
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás